Νέοι Κοινωνίας Ελευθέρων Ευαγγελικών Εκκλησιών

Πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες στην ζωή μας;

Είναι φορές που νοιώθουμε ότι η καθημερινότητα «τρέχει» και ότι οι ευθύνες και οι δυσκολίες μας πιέζουν ασφυκτικά. Ίσως, μάλιστα, μερικές φορές να λυγίζουμε όταν τα προβλήματά μας δεν έχουν τελειωμό και τότε είναι που ξεχνάμε τον τρόπο που ο Θεός έχει επέμβει στο παρελθόν στη ζωή μας. Ξεχνάμε πως Εκείνος μας υπόσχεται ότι θα είναι κοντά μας παντοτινά, «καὶ ὁ Κύριος, αὐτὸς εἶναι ὁ προπορευόμενός σου· αὐτὸς θέλει εἶσθαι μετὰ σοῦ· δὲν θέλει σὲ ἀφήσει οὐδὲ θέλει σὲ ἐγκαταλείψει· μή φοβοῦ, μηδὲ δειλία.» (Δευτερον. 31:8).

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα μεγάλων βιβλικών προσωπικοτήτων που υπέφεραν πολλά δεινά και μάλιστα αδίκως. Αλλά αν και οι ίδιοι δεν έβλεπαν «φως στο τούνελ» ο Θεός ήταν μαζί τους, τους στήριζε, τους ενθάρρυνε, τους παρηγορούσε και τους οδηγούσε στην έκβαση. Ο Ιωσήφ πουλήθηκε σαν σκλάβος από τα ίδια του τα αδέλφια (Γένεση 37:28) και παρότι εργάστηκε σκληρά και τίμια για τον Πετεφρή, κατέληξε εξαιτίας ενός ψέματος στη φυλακή (Γένεση 39:20). Ωστόσο, μέσα από πολλές περιπέτειες, τελικά ακόμα και ο ίδιος ο Φαραώ αναγνώρισε την αξία του και του έδωσε μεγάλη εξουσία πάνω σε όλη τη χώρα. Ο Θεός ούτε για μία στιγμή δεν είχε εγκαταλείψει τον Ιωσήφ. Με τον ίδιο τρόπο ο Θεός στέκεται δίπλα στον κάθε πιστό που δοκιμάζεται. Ο Λόγος Του μας διαβεβαιώνει ότι «ἡ προσωρινή ἐλαφρὰ θλῖψις ἡμῶν ἐργάζεται εἰς ἡμᾶς, καθ᾿ ὑπερβολήν εἰς ὑπερβολήν αἰώνιον βάρος δόξης·» (Β΄Κορ. 4:17)

Αν ξετυλίγαμε το κουβάρι των δυσκολιών της ζωής μας, θα εκπλησσόμασταν από το τί ένδοξα σχέδια έχει ετοιμάσει ο Κύριός μας.  Πόσες ευλογίες μας περιμένουν στο τέλος της διαδρομής! Ο Σωτήρας θα απαλύνει τον πόνο μας για όσο διάστημα είμαστε σε δοκιμασία (Ματθαίος 11:28-30). Ας μην αφήσουμε χώρο στο διάβολο να ψιθυρίζει οτιδήποτε στο μυαλό μας. Είναι ανθρωποκτόνος και μας κάνει να ξεχνάμε πόσες φορές στο παρελθόν ο Θεός μεγαλούργησε στη ζωή μας σε κάθε δύσκολη ώρα.

Κύριε μας, σε ευχαριστούμε γιατί μας στηρίζεις στις δυσκολίες και δίνεις θαυμαστές λύσεις στα αδιέξοδά μας. Βοήθησέ μας να μη γογγύζουμε αλλά να στηριζόμαστε στις υποσχέσεις σου που είναι αληθινές. «Ἔβεν-ἔζερ, μέχρι τοῦδε ἐβοήθησεν ἡμᾶς ὁ Κύριος» (Α’ Σαμουήλ 7:12) Αμήν!